AFYONKARAHİSAR / MERKEZ - Ertuğrulgazi Ortaokulu

Ara

Afyonkarahisar Çevreme Duyarlıyım Değerlerime Sahip Çıkıyorum projesi kapsamında Büyük Taarruz Şehitliği ve İstiklal Tanıtım Müzesi ziyaret edildi.

Ara

6 Aralık 2023 tarihinde Atık Su Arıtma Tesisi gezisi yapıldı.

Kas

Gezimiz CEDES kapsamında Ekim ayı değeri SAYGİ EDEP NEZAKET içeriği doğrultusunda TARİHİMİZE VE TARİHİ ESERLERE SAYGİ kapsamında yapılmıştır. Bu gezide Karahisar Gençlik merkezi ile işbirliği yapılmıştır

Kas

9 Ekim Amatör Spor Haftası kapsamında düzenlenen Küçükler - Yıldızlar Atletizm İl yarışmalarında okulumuz 3 altın 1 bronz olmak üzere toplamda 4 madalya kazanmışlardır. Ayrıca 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı Afyon Dart müsabakalarına ve Okullararasi Küçük Kızlar Hentbol İl birinciliğine sporcularımız katılım sağlamış, bu yarışmalarda derece elde eden öğrencilerimizi ve öğretmenimizi tebrik ederiz.

Kas

İl Milli Eğitim Müdürümüz Miraç Sünnetci ve Milli Eğitim Müdür Yardımcımız Musa Dinçgez, Ertuğrulgazi İlkokulu ve Ertuğrulgazi Ortaokulumuzda idareci, öğretmen ve öğrencilerimizle bir araya geldi. Okul içinde ve dışında incelemelerde bulunan İl Milli Eğitim Müdürümüz Miraç Sünnetci, sınıflarımızı ziyaret ederek derslere katıldı ve öğrencilerimizle sohbet etti.

Ardından öğretmenlerimiz ve okul idarecilerimizle bir araya gelen İl Müdürümüz, öğretmenlerimizin talep ve görüşlerini dinledi.

Kas

"Benim naçiz vücudum elbet bir gün toprak olacaktır. Fakat Türkiye Cumhuriyeti ilelebet payidar kalacaktır." Türkiye Cumhuriyeti´nin kurucusu, Gazi Mustafa Kemal Atatürk´ün ebediyete irtihal edişinin 85. yıl dönümünde, onu saygı ve minnetle anıyoruz.

UMHURİYET 100 YAŞINDA

Demokratik idarenin tam ve mükemmel bir ifadesi olan, yüksek ahlaki değer ve niteliklere dayanan, erdemli, faziletli insanlar yetiştiren  aynı zamanda  halkın gelişimini ve yükselişini sağlayan  Cumhuriyetimizin  100. kuruluş yıldönümünü kutlamanın gururu içerisindeyiz.Bu duygu ve düşüncelerle Cumhuriyetimizin kurucusu Mustafa Kemal ATATÜRK ve aziz şehitlerimizi rahmet dilekleriyle, kahraman gazilerimizi minnet ve şükran duygularıyla  anıyoruz. Hazırlamış oldukları birbirinden güzel etkinlikler için öğretmen ve öğrencilerimizi tebrik ediyoruz.

Kas

Okulumuz 8-A sınıfı öğrencileri ile Özel AOSB Rahmiye Sare Palalı Kolejini  ziyaret ettik.

Kas

KUL AİLE BİRLİĞİ GENEL KURULU TOPLANTISI 19.10.2023 TARİHİNDE OKULUMUZ TOPLANTI SALONUNDA GERÇEKLEŞTİRİLDİ.

Kas

İl Milli Eğitim Müdürümüz Miraç Sünnetci, Şube Müdürlerimiz Mustafa Günay, Hayati Duman ve İbrahim Erdem Gülcü, Sadıkbey Ortaokulu ve Ertuğrulgazi Ortaokulu idareci, öğretmen ve 8. sınıf öğrencilerimiz ile birlikte Afyonkarahisar Gazi Mesleki ve Teknik Anadolu Lisemizi ziyaret etti. Okulumuz ve yapılan çalışmalar hakkında okul müdürümüzden bilgi alan İl Milli Eğitim Müdürümüz Miraç Sünnetci, öğrencilerimiz ile birlikte Mobilya ve İç Mekan Tasarımı Alanı ve Kimya Teknolojisi Alanında yapılan çalışmaları inceleyerek öğrencilerimiz ile birlikte atölye çalışması yaptı.

İl Milli Eğitim Müdürümüz Miraç Sünnetci: "İl Mili Eğitim Müdürlüğümüzün "Meslekleri Tanıyorum, Geleceğimi Şekillendiriyorum" projesi kapsamında Afyonkarahisar il merkezi ve ilçelerimizde tüm okullarımızda başlattığımız bu proje ile tüm öğrencilerimizi Meslek Liseleri ile buluşturacağız. Meslek Liselerimizden yetişen öğrencilerimiz sayesinde ülkemizin nitelikli iş gücünün ekonomiye kazandırılması sağlanmaktadır. Bizlerin yapması gereken de donanımlı gençler yetiştirerek ülke ekonomimize katkıda bulunup kalifiye iş gücü sağlamak olmalıdır. Bugün buradaki amacımız öğrencilerimizin eğitim atölyelerimizi gezerek lisemizin sunduğu imkan ve olanaklar dahilinde seçecekleri mesleği tanıyarak mesleğin tüm teorik ve uygulamalı eğitimlerini birebir inceleme şansı bulmalarını sağlamaktır. Bugün bu kısa zaman aralığında öğrencilerimizden aldığım dönütlerden Meslek Liselerine bakış açılarının değişmiş olduğunu görmek beni mutlu etti." dedi.

Ziyaret, İl Mili Eğitim Müdürümüz Miraç Sünnetci'nin öğrencilerimize basketbol topu, forması ve kimya bölümünde üretilen malzemelerden hediye etmesi ile son buldu.

Kas

İl Milli Eğitim Müdürümüz Miraç Sünnetci ve Müdür Yardımcımız Musa Dinçgez 2023- 2024 eğitim öğretim yılı hazırlık çalışmalarını yerinde incelemek üzere Ertuğrulgazi İlkokulu, Ertuğrulgazi Ortaokulullarımızı ziyaret ederek yapılan çalışmalar hakkında bilgi aldı.

Nis

Okulumuz 8-A sınıfı öğrencileri ile Mesleki Eğitim Merkezini ziyaret ettik.

Nis

TBMM'nin açılışının 103. yıldönümü ve Mustafa Kemal Atatürk'ün çocuklara armağan ettiği 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nı okul bahçemizade coşkuyla kutladık. Çocuklarımızın bu coşkulu gündeki mutluluklarına öğretmenlerimiz ve velilerimiz de ortak oldular.

Mrt

25-26 Mart tarihlerinde düzenlenen Okullararasi Yıldızlar Atletizm İl Şampiyonasında okulumuz kız takımı sporcuları;

Canan Kızıltaş 800 mt koşu 4.sü,

Sudezan Ölçer 80 mt koşu 4.sü / 80 mt engelli koşu 4.sü,

Sakine Duman cirit atma 4.sü,

Ayrıca Rozelin Duman, Rabia Geldi, H.Suden Kaya, Sudenaz Ölçer ve Canan Kızıltaş'tan oluşan 5x80 mt bayrak koşusu takımımız il 2.si olarak "Genel Klasmanda toplam 5 bronz 5 gümüş madalya alarak takım halinde Afyon 4.sü" olarak okulumuza 4.lük kupası kazandırmışlardır.

Öğrencilerimizi tebrik ediyoruz.

Mrt

Okulumuzda,  Çanakkale Zaferi'nin 108. Yıldönümü sebebiyle öğretmenlerimiz ve öğrencilerimizin katılımıyla Çanakkale Şehitlerimizi Anma ve Çanakkale Zaferini Kutlama Programı düzenlendi.