AFYONKARAHİSAR / MERKEZ - Ertuğrulgazi Ortaokulu

Mrt

12 Mart İstiklal Marşımızın Kabulü ve Mehmet Akif ERSOY'u anma günü okulumuz konferans salonunda düzenlenen törenle kutlandı. Milli şairimiz Mehmet Akif Ersoy'u rahmetle anıyor, programda emeği geçen öğretmen ve öğrencilerimize teşekkür ediyoruz.

Şbt

Okulumuz Psikolojik Danışmanı Cemile Ayna tarafından velilere ve òğretmenlere Psikososyal destek amaçlı bilgilendirme çalışması yapıldı.

Ara

Kasım ayı değeri olan Adab-ı Muaşeret konusunda okulumuza gelen Nevzat SAĞCAN öğretmenimiz öğrencilerimize seminer verdi. Öğrencilerimize adab-ı muaşeret kuralları, toplum hayatına uyum sağlama ve etrafımızdaki insanlara saygı duyma konularında deneyimlerini ve önerilerini aktardı.

Ara

Değerler Hareketi etkinlikleri kapsamında Kasım ayında Adab-ı Muaşeret Kuralları konusunda etkinlikler yaptık. Bu konu kapsamında öğrencilerimiz Adabı- muaşeret kurallarının neler olduğunu belirleyip bu kuralları yazdıkları bir pano oluşturdular. Oluşturdukları panoyu okul koridorunda sergilediler. Ayrıca derslerimizde panoya yazılan kurallar hakkında konuşmalar yapıldı. Adab-ı muaşeret kurallarınına neden uymamız gerektiği, toplum içinde yaşarken bu kurallar yerine getirilmediğinde neler olabileceği konusunda öğrencilerimize bilgi verildi.

Öğrencilerimize ev yaşantılarında uymaları gereken görgü kuralları ve yerine getirmeleri gereken sorumluluklar hakkında da bazı bilgiler verildi. Öğrencilerimiz sahip oldukları sorumluluklarla ilgili kısa videolar çekerek öğretmenleriyle paylaştılar. Bu videolar birleştirilerek kısa film haline getirildi.

Kas

Büyük önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün ölümünün 84. yıl dönümünde okulumuzda anma töreni düzenledik. Saat 9'u 5 geçe siren sesleri ile birlikte saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla bayraklar yarıya indirildi.  Her 10 Kasım'da olduğu gibi okulumuzda hazırladığımız bir törenle Atamızı andık.

Ekm

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı sebebiyle düzenlenen Yıldız Kızlar dart müsabakalarında, okul takımımız 3. olmuştur. Kendilerini tebrik ediyoruz.

Ekm

Ulu Önder, Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün "En büyük eserim" dediği cumhuriyeti, biz Türk milletine armağan edişinin, 99. yıl dönümünü büyük bir coşkuyla kutladık.

Ekm

15 Temmuz Milli Birlik ve Demokrasi Günü için hazırladığımız panomuz okul koridorunda bulunmaktadır.